Combi-Ster test stoomreiniger

Combi-Ster test stoomreiniger

By | Nieuws | No Comments

Combi-Ster heeft een stoomreiniger in gebruik genomen voor een proefperiode van een aantal weken. In deze weken wordt uitgetest of het gebruik van de stoomreiniger voor Combi-Ster een dusdanige meerwaarde heeft voor ons primaire proces om tot aanschaf over te gaan.

De onderstaande punten worden daarbij kritisch bekeken:

  • Verlaagd het inderdaad de intensiteit van het werken in de desinfectie?
  • Is er verlaging van het aantal instrumentarium dat retour wordt gestuurd naar de desinfectie?
  • Is het zichtbaar beter voor het behoud van het instrumentarium? Denk hierbij aan de coating bij bipolair pincetten. Deze raakt tijdens het gebruik van een stoomreiniger niet beschadigd.

We houden je op de hoogte van de resultaten.

Lean Management

Tweede certificaat voor Lean behaald

By | Nieuws | No Comments

Lean Management wordt succesvol toegepast door veel vooraanstaande organisaties. Ook binnen Combi-Ster zijn wij hier actief mee bezig. De eerste training voor de basisprincipes van Lean is achter de rug en de collega’s hebben hiervoor het certificaat ontvangen. Inmiddels heeft ook de vervolgtraining plaatsgevonden en deze ging over de toepassing en implementatie van Lean. Ook hiervoor hebben de deelnemers hun certificaat behaald.

Wat houdt Lean Management in – de vijf principes

  1. Specificeer de toegevoegde waarde voor de klant
  2. Definieer alle activiteiten van het proces
  3. Verwijder alle overbodige activiteiten
  4. Zet de klant aan het stuur
  5. Streef naar perfectie

De kern: samenwerken en meer plezier voor medewerkers

Waarom werken met Lean? Door Lean Management wordt aan de ene kant de productiviteit, kwaliteit en winst verhoogd, terwijl aan de andere kant de doorlooptijden, werkvoorraden, kosten en verspilling omlaag gaan. Belangrijk is ook dat medewerkers beter presteren en met meer plezier naar hun werk gaan, omdat de Lean filosofie samenwerken en respect voor medewerkers centraal stelt. Hierdoor zijn klanten, medewerkers en management allemaal tevreden. Een prachtig resultaat dat wij graag willen realiseren!

Lean ManagementHet eerste certificaat dat behaald is door de deelnemers.

 

Combi-Ster vergroten identiteit

Combi-Ster vergroot identiteit

By | Nieuws | No Comments

Stichting Combi-Ster is in 1991 ontstaan als een samenwerkingsverband van drie ziekenhuizen, het Diaconessenhuis Voorburg, het Reinier de Graaf Gasthuis te Delft en het Ruwaard van Puttenziekenhuis te Spijkenisse.

De basis werd gelegd door overname van Rentex Stericenter West. Het Ruwaard van Puttenziekenhuis is in 1994 als partner afgehaakt. Het Diaconessenhuis Voorburg en het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft zijn medio 1996 samengegaan in de Reinier de Graaf Groep (RdGG). Het samenwerkingsverband is in het tweede kwartaal 2013 versterkt met het HagaZiekenhuis. Combi-Ster nu een onderdeel van de Reinier HAGA Groep.

De stichting draagt de zorg voor het transporteren, beheren en uitvoeren van reinigings-, ontsmettings- en sterilisatieactiviteiten van medische hulpmiddelen voor ziekenhuizen (RdGG en HagaZiekenhuis) in de gezondheidszorg. Combi-Ster is sinds 1997 ISO9001 gecertificeerd.

Identiteit Combi-Ster vergroten

Combi-Ster vergroten identiteit

Om de identiteit van Combi-Ster als onderdeel van de Reinier HAGA groep te vergroten is het volledige wagenpark en het bedrijfspand voorzien van het mooie Combi-Ster logo.

Fotospel

Wat? Echt? Ben jij dit als kind? Wat leuk!

By | Nieuws | No Comments

Eind vorig jaar heeft één van onze collega’s een ludiek fotospel bedacht. Iedereen kon een jeugdfoto inleveren en de verzameling foto’s werd opgehangen om te raden wie wie was.

Tijdens de pauzes kon iedereen raden welke collega er op de jeugdfoto stond. Dit was soms zo hilarisch omdat sommige mensen dachten zeker te weten wie die collega was, maar zaten er dan toch naast.

Om het spelelement te vergroten waren er prijzen gekoppeld die men kon winnen. De collega die de meeste juiste foto’s had geraden was Nico van Calsteren. Ook was er een aanmoedigingsprijs voor de collega die het minst aantal foto’s had geraden en er was een prijs voor de allerliefste foto.

Fotospel

De allerliefste foto was van Ridder Valentino.

De winnaars werden extra feestelijk bekend gemaakt met een presentatie tijdens een gezellige kerstactiviteit, die ook georganiseerd was door een aantal collega’s. Onder het genot van een hapje en een drankje kon iedereen nog even nagenieten van alle geweldige jeugdfoto’s.

Fotospel
Gynaikon Klinieken

Even voorstellen… Gynaikon Klinieken

By | Nieuws | No Comments

CASA Rotterdam is overgenomen door Gynaikon Klinieken en zal de dienstverlening van Combi-Ster overnemen. Wij stellen ze graag even voor.

Gynaikon Klinieken is een vrouwenkliniek op basis van het concept “van menarche tot menopauze” voor zorg vanaf de eerste tot de laatste menstruatie. Gynaikon Klinieken richt zich op vrouwen in en rond de vruchtbare periode in hun leven. De samenhangende hulpverlening bestaat uit advisering en behandeling op drie belangrijke gebieden voor vrouwen: abortus, anticonceptie en menopauze.

Gynaikon Klinieken heeft een samenwerkingsovereenkomst met het Maastricht UMC+. Waar klinische zorg nodig is kan dit dan ook snel gerealiseerd worden.

Gynaikon Klinieken is professioneel georganiseerd en werkt volgens de laatste richtlijnen op het gebied van kwaliteit en veiligheid. De organisatie staat garant voor een geborgde kwaliteit van medische zorg, een snelle, efficiënte en persoonlijke behandeling, waar de gezondheid van de vrouw centraal staat. Gynaikon Klinieken voldoet aan de strengste kwaliteitsnormen en staat garant voor een korte wachttijd en een optimale behandeling in een prettige omgeving. Er werken uitsluitend geregistreerde artsen en verpleegkundigen op het gebied van anticonceptie, abortus en menopauze. Voor de narcose worden geregistreerde anesthesiologen ingezet.

De grondlegger van Gynaikon Klinieken, Gabie Raven MD, is sinds 1992 werkzaam in deze hulpverlening en beschikt over uitgebreide ervaring. Omdat ze 8 jaar voorzitter is geweest van de landelijke beroepsvereniging NGvA kent ze het veld en de stakeholders als geen ander.

Lees meer over Gynaikon Klinieken

SVN Medewerkersdag

SVN Medewerkersdag

By | Nieuws | No Comments

Op 4 november 2017 is de landelijke medewerkersdag gehouden door de beroepsvereniging Sterilisatie Vereniging Nederland ofwel SVN. Elke CSA-medewerker zich kan aanmelden voor deze dag die één keer per jaar gehouden wordt.

Op deze congresdag wordt een speciaal thema gehanteerd en verschillende sprekers vertellen dan meer over dit onderwerp om de kennis van CSA-medewerkers te vergroten. Ook zijn er die dag diverse leveranciers van instrumentarium en benodigdheden aanwezig die gebruikt worden op een CSA.

Combi-Ster was goed vertegenwoordigd zoals u op de foto hierboven kunt zien. De hele rij werd in beslag genomen door Combi-Ster personeel. Het was wederom een leerzame dag die dit keer in het teken stond van ‘Dressed to Kill’.

SVN Medewerkersdag
SVN Medewerkersdag
SVN Medewerkersdag