Prof. dr. M.B. Vroom lid Raad van Toezicht Reinier Haga Groep

By 03/02/2016 Nieuws No Comments

Prof. dr. Margreeth Vroom (1960) is per 1 januari 2016 lid van de Raad van Toezicht van de Reinier Haga Groep. Zij neemt de plaats in van prof. dr. Margriet Schneider.Zij is in november jl. bestuursvoorzitter geworden van het UMC Utrecht.

“Margreeth Vroom vervult de medische portefeuille in de raad. Naast haar medische achtergrond is zij een ervaren bestuurder. Voor onze raad is haar ervaring en kennis op het scheidsvlak van zorg en organisatie belangrijk”, zegt Elmer Mulder, voorzitter van de raad.

Mevrouw Vroom is divisievoorzitter van het Operatiecentrum en Intensive Care van het Academisch Medisch Centrum (AMC). Daarnaast is zij kernhoogleraar Intensive Care Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Bovendien heeft zij verschillende organisatorische functies in het AMC, waaronder voorzitter van het stafconvent.

Na haar studie Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen, specialiseerde Margreeth Vroom zich tot anesthesioloog-intensivist. Zij promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam. Bovendien voltooide zij onder meer een MBA aan de Nyenrode business universiteit.

Over Reinier de Graaf
Reinier de Graaf is het oudste ziekenhuis van Nederland en staat voor uitstekende patiëntenzorg, gastvrijheid, innovatie, kwaliteit en veiligheid. Het is een topklinisch ziekenhuis dat zich richt op de inwoners van Delft, het Westland, Voorburg, Rijswijk, Den Haag-zuidwest en de plaatsen Pijnacker, Nootdorp en Ypenburg: een gebied waar ruim 450.000 mensen wonen en werken. Tot Reinier de Graaf behoren de ziekenhuizen in Delft en Voorburg, het Behandelcentrum Westland in Naaldwijk en het Gezondheidscentrum De Reef in Ypenburg. Reinier de Graaf is partner van de Reinier Haga Groep, waarvan ook het HagaZiekenhuis en LangeLand Ziekenhuis partner zijn. Reinier de Graaf en HagaZiekenhuis maken deel uit van de Samenwerkende Topklinische opleidingsziekenhuizen (STZ), een samenwerkingverband van topklinische opleidingsziekenhuizen die hooggespecialiseerde zorg verlenen.

 

Bron: Reinier de Graaf

Leave a Reply