Combister erkend als een van de betere leerbedrijven

By 18/04/2019 Nieuws
SBB Combister erkend leerbedrijf

Studenten krijgen de beste praktijkopleiding met uitzicht op een baan en bedrijven beschikken nu en in de toekomst over de vakmensen die ze nodig hebben. Dat zijn de doelen van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

Ze erkennen en begeleiden de leerbedrijven waar studenten terechtkunnen voor een stage of leerbaan van goede kwaliteit. Ze maken afspraken over wat de student moet weten en kunnen om een diploma of mbo-certificaat te behalen. Ze leveren feiten en cijfers, zoals de kans op stage, leerbaan en werk of trends en ontwikkelingen in de sector. En ze adviseren de minister van OCW over de aansluiting van het beroepsonderwijs op de arbeidsmarkt.

Onlangs hebben wij de adviseur praktijkleren van de SBB op bezoek gehad. MBO Rijnland heeft Combister voorgedragen als één van de betere leerbedrijven in de regio voor het opleiden van Medewerkers Steriele Medische Hulpmiddelen. De opleiding is met afronding van een diploma op MBO-3 niveau.

In het gesprek is gesproken over de structuur van de opleiding, zowel op school als in de praktijk, de leerlingen, de werkbegeleiders en het leerklimaat. Aan het eind van het gesprek heeft de adviseur een kleine plaquette (zie foto) achtergelaten die wij een mooi plaatsje bij de voordeur hebben gegeven, zodat duidelijk is voor iedereen dat Combister een erkend leerbedrijf is.