HagaZiekenhuis heeft Vaatkeurmerk 2015

By 10/08/2015 augustus 18th, 2015 Nieuws

De patiëntenorganisatie Hart&Vaatgroep heeft het Vaatkeurmerk 2015 uitgereikt aan het HagaZiekenhuis, omdat het ziekenhuis, evenals voorgaande jaren, voldoet aan alle kwaliteitscriteria van de organisatie.

Strenger
Hart&Vaatgroep heeft om in aanmerking te komen voor het Vaatkeurmerk 2015, dit jaar strengere kwaliteitscriteria opgesteld. Het geeft een gedetailleerder beeld van de kwaliteit van de arteriële vaatzorg dan voorheen. Er wordt meer inzicht geboden in de (acute) zorg rondom behandelingen aan aneurysma en de halsslagader.

Stimuleren
Doel van het Vaatkeurmerk is het stimuleren van kwaliteitsverbetering en het informeren van patiënten, hun verwijzers en de zorgverzekeraars over de kwaliteit van de geboden vaatzorg in ziekenhuizen. Niet alle ziekenhuizen bieden alle gespecialiseerde vaatzorg. In het HagaZiekenhuis kunnen patiënten wel terecht voor alle vaatzorg/-behandelingen. De spoed-vaatchirurgie is volgens keurmerk in het HagaZiekenhuis goed geregeld: er is dagelijks en in de weekenden een endovasculair specialist beschikbaar voor acute vaatzorg. Patiënten worden door een deskundig team van ervaren specialisten behandeld.

Het keurmerk helpt vaatpatiënten een keuze te maken voor een ziekenhuis waar goede vaatzorg wordt aangeboden. Meer informatie is te vinden op www.hartenvaatgroep.nl/kiesuwvaatzorg.

 

Bron: HagaZiekenhuis

Leave a Reply