“Ik zit echt op mijn plek hier en ik hoop dat ik dit werk nog voor een hele lange tijd mag doen”

Samira Sirria

Samira Sirria begon te werken bij Combi-Ster als bijbaantje, maar ze vond het zo leuk dat ze sinds februari Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen is geworden. Hoe is dit zo gekomen? En wat vindt ze zo leuk aan haar werk?

Hoe lang werk je al bij Combi-Ster?

Ik werk sinds 2018 bij Combi-Ster. Ik ben hier binnengekomen als inpakster, eigenlijk als bijbaantje. Na een aantal maanden werd mij verteld dat ik de opleiding zou kunnen doen voor Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen. Dat heb ik gedaan en richting het einde van mijn opleiding kwam er een vacature bij instrumentenbeheer vrij. Ondanks dat ik nog leerling was heb ik daar toen op gesolliciteerd. Ik ben toen niet aangenomen maar ik mocht wel gaan helpen. In die functie hielp ik dan af en toe met een aantal werkzaamheden van een instrumentenbeheerder. Toen ik eenmaal gediplomeerd was ben ik uiteindelijk aangenomen voor deze functie.

Wat doe je allemaal bij instrumentenbeheer?

Het is best allround. We beheren natuurlijk het instrumentarium en we zorgen dat het bruikleen bij het juiste ziekenhuis op de juiste tijd terechtkomt. Daarnaast zorgen we voor de reparaties en het contact met klanten. Mijn werk is eigenlijk heel dynamisch.

Vind je jouw werk juist door dat dynamische element ook leuk?

Ja, jazeker. Je bent bezig met het gehele CSA-proces, met de kwaliteit en daarbovenop ook nog met de klanten zelf. Dus eigenlijk met het gehele plaatje. Wat ik verder leuk vind aan mijn baan is de afwisseling in tijden. We hebben tegenwoordig drie diensten. De ochtenddienst van 07:00 tot 15:30 uur, de tussendienst van 08:00 tot 16:30 uur en dan nog een dienst van 13:00 tot 21:30 uur. Die afwisseling vind ik persoonlijk erg fijn. Daarnaast zijn de vele contacten die ik heb in mijn werk ook erg leuk. Ik zit echt op mijn plek hier en ik hoop dat ik dit werk nog voor een hele lange tijd mag doen.

Hoe zou je werken bij Combi-Ster omschrijven?

Dan kom ik toch weer bij het dynamische. Het is erg hectisch door wat veranderingen maar wel heel erg leuk en heel erg open. Als er namelijk wat is kan je altijd bij je leiding terecht om erover te praten. Er wordt er ook echt wat aan gedaan als je ergens mee zit. Ze kijken waarin ze ons kunnen steunen, dus dat is heel erg fijn.

Over welke veranderingen had je het net?

Toen ik nog leerling was, is er een reorganisatie geweest. Deze reorganisatie heeft een verandering binnen de structuur van het bedrijf met zich meegebracht. Maar deze veranderingen zijn eigenlijk alleen maar ten goede gekomen voor Combi-Ster.

Hoe ziet je dag eruit?

Dat ligt een beetje aan welke dienst ik draai. Ik heb wel een aantal vaste werkzaamheden voor mezelf opgesteld. Ik check bij binnenkomst en vertrek altijd mijn mail, waarbij ik natuurlijk let op bijzonderheden zoals spoedorders of iets waar een collega niet uitkomt. Daarnaast ben ik ook het aanspreekpunt voor het orthopedisch centrum. Dat is waar ik mij vooral mee bezighoud. Voor de rest doe ik elke dag weer wat anders. Ook al ben ik het aanspreekpunt voor het orthopedisch centrum, vind ik het ook leuk om opdrachten voor het Reinier de Graaf Ziekenhuis of het HagaZiekenhuis te doen.

Is dat dan ook een uitdaging in jouw werk? Dat het zo dynamisch en veranderlijk is?

Ja, want je weet eigenlijk nooit wat de dag je gaat brengen. Dus het is inderdaad elke dag weer een nieuwe uitdaging. Wat het ook weer leuk maakt.

Hoe groot is het team?

Het team van instrumentenbeheer bestaat nu uit drie collega’s. Wij worden aangestuurd door onze leidinggevende.

Hoe waarborgen jullie de kwaliteit?

Wij doen dit door de instrumenten goed na te kijken. We kijken goed of we scheurtjes, corrosie of andere mankementen kunnen vinden. Als dit het geval is, bieden wij aan om het te repareren. Ook als het terugkomt van een reparatie controleren we het nog een keer of het wel echt goed gerepareerd is. Daarnaast hebben wij diverse apparaten om de instrumenten te testen, zoals de Dovideq, waar de optieken in worden getest. Als het daarmee afgekeurd wordt kijken wij er nogmaals naar en dan wordt het ter reparatie opgestuurd als dat nodig blijkt te zijn. Hier wordt dus een dubbele controle op gehouden. We hebben voor de lichtkabels ook testers staan, maar als die afgekeurd worden kunnen die helaas niet gerepareerd worden en worden er nieuwe ingezet. Soms mailen klanten ons of we instrumentarium kunnen controleren. We controleren het desbetreffende instrument goed en laten het repareren indien nodig.

Hoe is de werksfeer?

Over het algemeen is de werksfeer erg goed. Als het drukker is, kan het soms wat spanning geven binnen het team. Maar ik heb het onwijs naar mijn zin hier. Als de sfeer niet goed is heb je het natuurlijk ook niet naar je zin. Dus dat zit hier wel goed hier, zegt ze lachend.