Koningin Máxima opent het nieuwe Juliana Kinderziekenhuis

By 18/05/2015 mei 27th, 2015 Nieuws

Op vrijdag 12 juni 2015 wordt in het HagaZiekenhuis het nieuwe Juliana Kinderziekenhuis (JKZ) geopend door koningin Máxima. De nieuwe locatie is gevestigd aan de Leyweg 275 in Den Haag.

Alle specialismen
Het nieuwe kinderziekenhuis is heel modern en bijna alle specialismen voor kinderen zijn aanwezig. Het ziekenhuis heeft de grootste Kinder Spoedeisende Hulp van Nederland en kinderen zijn er verzekerd van 7x24uurs spoedzorg.

Speciaal opgeleid
Het JKZ is het enige kinderziekenhuis in de regio Haaglanden waar alle zorgverleners speciaal zijn opgeleid om kinderen te behandelen. Ze zijn er op gericht om een wereld te creëren waarin kinderen minder pijn en angst ervaren tijdens hun verblijf in het ziekenhuis. Kinderen moeten zich kunnen ontspannen. De zorgverleners helpen daarbij door kinderen af te leiden en te laten ontspannen.

Inrichting
De inrichting van het nieuwe ziekenhuis is ook onderdeel van het idee om kinderen zich te laten ontspannen. De lichten hebben kleurtjes, maar zijn dimbaar. Er is geurbeleving, vrolijke afbeeldingen op de muur, speelobjecten en projecties van animatiefiguren die bewegen. Dat alles beïnvloedt de beleving van een (ziek) kind en zorgt ervoor dat zij zich prettiger voelen.

Koninklijke familie
De koninklijke familie is inmiddels al wel wat bekend met het ziekenhuis. Koningin Emma opende in 1929 het kinderziekenhuis aan de Dr. Van Welylaan in Den Haag. Toen kreeg het de naam Juliana Kinderziekenhuis. Later, in 2000, opende koningin Beatrix het JKZ aan de Sportlaan in Den Haag. En nu heeft koningin Máxima de eer om het nieuwe JKZ te openen op 12 juni.

 

Bron: HagaZiekenhuis

 

Leave a Reply