‘Dit is echt mijn droombaan…’

By 22/11/2017 Geen categorie
Nico van Calsteren

Bij Combi-Ster staat Nico van Calsteren (58) al op me te wachten bij de deur. Hij werkt hier sinds twee jaar als beheerder magazijnen, spoedchauffeur, assistent Technische Dienst.

Zeg je Combi-Ster, dan zeg je Nico. Hij kent iedereen. En iedereen hem. Geen dag is voor Nico hetzelfde. ‘Dit is echt mijn droombaan. Ik ben een manusje van alles.’

Hoe ziet je dag eruit?

‘Ik verzorg de kleding voor hier: donkerblauw en midden blauw voor respectievelijk de schone- en de vuile ruimtes. Ik probeer wel een vaste structuur aan te houden in mijn dagen, maar elke dag is anders. Het is werk is heel divers. Soms kom ik binnen en zeggen ze: “Nico, er is een spoedje.” en moet ik meteen gaan rijden. Dat is bijvoorbeeld als er extra ingrepen in een ziekenhuis zijn gepland. Het proces van binnenkomst van een net tot het net klaar is voor gebruik is vijfeneenhalf uur. Dus als er een nachtelijke operatie is geweest en ze willen in de ochtend die ingreep nog een keer uitvoeren met die instrumenten, dan kom ik als spoedchauffeur. De vaste chauffeurs rijden de ziekenhuizen af op vaste tijden. Ik kom dan dus eventueel tussendoor.’

‘Ik ben een manusje van alles eigenlijk…’

Wat vind je leuk aan je werk?

‘Veel contact met mensen: met medewerkers van hier, maar ook met mensen in de ziekenhuizen: de frontofficers. Dat vind ik hartstikke mooi. Je bent ook het visitekaartje van het bedrijf. Ik vind dat heel erg leuk.’

‘Wat ik nu doe is mij op mijn lijf geschreven. Overal bijspringen en dingen doen of uitzoeken. Het werk is heel divers. Geen dag is hetzelfde. Dit is echt mijn droombaan. Ik heb dit mijn hele leven al gedaan. Ik hou van interactie met mensen en dat vind ik hier terug. Deze groep medewerkers is ontzettend leuk. Iedereen gaat goed met elkaar om. Er zijn veel leerlingen en al is het leeftijdsverschil soms dertig jaar, dat maakt niet uit, we gaan leuk met elkaar om.

‘Ik hou van interactie met mensen en dat vind ik hier terug’

Wat vind je zo leuk aan werken voor Combi-Ster?

‘Het is een bijzonder bedrijf. Je moet punctueel en oplettend zijn. Dat de pakketten met de schone netten op de juiste manier worden vervoerd en steriel zijn en blijven. Je moet ook goed opletten of dingen op de juiste manier (hygiënisch, red.) binnen komen. Ze kijken naar je capaciteiten en niet naar je leeftijd bij Combi-Ster.’

Hoe merk je dat?

‘Ik wist toen ik hier begon van niks. Ik had nog nooit in deze sector (de zorg, red.) gewerkt. Ik wist natuurlijk wel veel van de werkzaamheden in het magazijn want dat doe ik al sinds mijn eenentwintigste, maar niks over hoe het in de zorg is geregeld. Dat heb ik aangegeven bij mijn leidinggevende en daar werd gelijk op gereageerd. Toen heb ik met een collega een cursus gedaan en daar heb ik verschrikkelijk veel van geleerd. Ik leerde protocollen over hygiëne en hoe ik met het magazijn en de producten om moest gaan. Het totale plaatje werd me duidelijk: hoe het zit met de hygiëne en wat er gebeurd als je je niet aan de protocollen houdt. Dat kan echt grote gevolgen voor de patiënten hebben. Daar heb ik heel veel aan gehad.’

‘Ik wist niks van de zorg en toen ik dat aangaf bij mij leidinggevende, werd daar gelijk op gereageerd en mocht ik een cursus doen’

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

‘Zoals ik al zei: dit is mijn droombaan. Ik doe wat ik leuk vind, ik ben heel blij bij Combi-Ster en ik heb het naar mijn zin in de groep.’