Meditracker Track & Trace met behulp van RFID

RFID_1Combister heeft met WIMI (Van Straten Medical & FourTOP) sinds 2011 ervaring opgebouwd met het volgen van instrumenten en instrumentnetten voorzien van RFID-technologie.

Informatie op afstand
Radio-frequency identification (RFID) is een technologie waarmee, met behulp van passieve RFID-tags, van een afstand informatie gelezen en opgeslagen kan worden. De RFID-tags zijn aangebracht op instrumentarium, instrumentnetten en transportkarren. Combister maakt gebruik van passieve RFID-tags, dus zonder batterij.

RFID_2Informatie
Sinds 2015 is daar het systeem ‘Meditracker’ van Bexter uit Delft aan toegevoegd. Meditracker is een integraal systeem waarmee instrumenten, instrumentnetten en andere producten, voorzien van RFID, gevolgd kunnen worden. Daarnaast biedt Meditracker een oplossing voor Just-in-Time Management en vraaggestuurd werken. Hierbij wordt OK-planning ingelezen in Meditracker en kan dit naar productievraag worden afgehandeld. Alle instrumentnetten en transportkarren zijn voorzien van antenne versterkende RFID-brackets die worden ingelezen op de OK, de CSA en tijdens het transport.

The Internet of Everything
RFID_4Met Internet of Everything wordt het mogelijk om altijd en overal met elkaar verbonden te zijn en altijd met real-time inzicht. Bij Combister wordt The Internet of Everything ingezet met als doelstelling om de bedrijfsvoering te verbeteren. Door middel van RFID en Meditracker zijn meetpunten aangebracht op de CSA en de OK. Vooruitstrevend is het lezen van transportkarren, inclusief instrumentnetten door readers en RFID-poorten. Transportkarren die door een RFID-poort worden gereden, kunnen ingelezen worden zonder dat hier een menselijke handeling aan te pas komt.

RFID_6

Optiek met passieve, autoclaveerbare RFID-tag