Veiligheid voorop: De jaarlijkse BHV cursus bij Combi-Ster

Veiligheid voorop: De jaarlijkse BHV cursus bij Combi-Ster

Veiligheid op de werkvloer is van essentieel belang en bij Combi-Ster begrijpen wij dit als geen ander. Met een team van 60 medewerkers is het cruciaal om voorbereid te zijn op allerlei noodsituaties. Dit is waar de jaarlijkse BHV cursus om de hoek komt kijken.

Waarom BHV?

Bedrijfshulpverlening, oftewel BHV, is in Nederland verplicht voor bedrijven. Het draait allemaal om het waarborgen van de veiligheid van medewerkers en bezoekers bij noodsituaties zoals brand, ongevallen of gezondheidsproblemen. Bij Combi-Ster hebben wij een team van 7 BHV’ers. Elke dienst is er minstens één BHV’er aanwezig om snel en adequaat te kunnen reageren op noodsituaties.

Jaarlijkse Training

Om ervoor te zorgen dat de BHV’ers altijd paraat staan, investeren wij bij Combi-Ster in jaarlijkse trainingen. Deze trainingen worden verzorgd door een extern bureau en bevatten zowel theoretische als praktische aspecten. Een hele dag lang worden de BHV’ers ondergedompeld in verschillende facetten van hulpverlening en veiligheid.

Tijdens de cursus leren de BHV’ers onder andere:

  • Branden blussen
  • Eerste hulp verlenen bij ongevallen
  • Omgaan met verschillende noodsituaties
  • Reanimatievaardigheden

Reanimatiecursus voor iedereen

Naast de verplichte BHV cursus is er bij Combi-Ster ook de mogelijkheid om een reanimatiecursus te volgen. Deze reanimatiecursus is toegankelijk voor alle medewerkers. Combi-Ster schakelt voor de reanimatiecursus externe trainers in. Het gebruik van speciale poppen zorgt ervoor dat medewerkers realistische scenario’s kunnen oefenen en hun vaardigheden kunnen verbeteren.

Jaarlijkse ontruimingsoefening

Veiligheid gaat bij ons verder dan alleen trainingen en cursussen. Jaarlijks wordt er een ontruimingsoefening gehouden. Dit helpt om medewerkers vertrouwd te maken met het evacuatieproces, zodat ze weten wat te doen in geval van een echte noodsituatie.

Kortom, bij Combi-Ster staat veiligheid voorop. Met ons toegewijde BHV-team, jaarlijkse trainingen en reanimatiecursussen voor alle medewerkers, zetten wij ons volledig in om een veilige en goed voorbereide werkomgeving te creëren.