WFHSS-2019

Uniek wereldcongres WFHSS in Nederland

By | Nieuws | No Comments
Het is uniek dat het World Federation for Hospital Sterilisation Sciences oftewel WFHSS congres in Nederland is gehouden van 30 oktober t/m 2 november 2019. Dit congres is bedoeld voor DSMH’s, managers en MSMH medewerkers. De sprekers kwamen van over de hele wereld. De ontwikkelingen op eigen vakgebied zijn gepresenteerd en hieruit bleek ook dat Nederland, en daarmee alle MSMH’s, een vooruitstrevende speler is op het sterilisatiebord. Read More

medewerker

Werken bij Combister

By | Vacatures | No Comments

100% Combister / “Happy Combi*”

Kwaliteit en veiligheid!

De logistiek, de reiniging en ontsmetting, de controle, het samenstellen en de sterilisatie van reusable medische hulpmiddelen heeft 24/7 onze professionele aandacht. Read More

vacature

Word jij onze nieuwe collega?

By | Nieuws | No Comments

Kwaliteit en veiligheid!

De logistiek, de reiniging en ontsmetting, de controle, het samenstellen en de sterilisatie van reusable medische hulpmiddelen heeft 24/7 onze professionele aandacht.

Werken bij Combister is ook werken bij Reinier de Graaf

Reinier de Graaf, het oudste ziekenhuis van Nederland. Een topklinisch STZ-ziekenhuis met ambitie. Pionier in milieuvriendelijke afvalverwerking. Met een multimedia-fundament. Een met 3 sterren bekroonde gastvrijheid. Innovatieve zorgpaden en Lean verbeteringen. Onze open mind voor verbetering en een informele cultuur maakt het verschil. Dat trekt ambitieuze, toegewijde mensen. Met respect en compassie, die graag verbinding leggen met de patiënt, elkaar en met de wereld. Onze ambitie is om het beste ziekenhuis in de regio te worden. Dat doen we door met elkaar te verbinden en met elkaar de beste zorg rondom de patiënt te organiseren.

Spreekt dat je aan? En zoek je een nieuwe baan? Bekijk onze speciale vacaturepagina of er een baan is die bij je past.

Diploma Alana en Arnold

Gefeliciteerd Alana en Arnold met jullie diploma

By | Nieuws | No Comments

In september 2017 zijn Alana en Arnold begonnen met de tweejarige MBO 3 opleiding MSMH (Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen).

Gedurende twee jaar reisden ze elke woensdag met de trein naar het Deltion College in Zwolle en eind juni hebben zij hun diploma in ontvangst mogen nemen.

Op school kregen ze les in de theorie en bij Combister deden ze praktijkervaring op, waardoor ze gaandeweg het vak hebben aangeleerd.

Na diplomering blijven beiden werkzaam bij Combister. Naast hun dagelijkse werkzaamheden gaan ze zich inzetten als werkbegeleiders, om op hun beurt weer kennis over te dragen aan de nieuwe leerlingen.

ISO 9001:2015 kwaliteitscertificaat

ISO 9001:2015 certificaat weer behaald

By | Nieuws | No Comments

Combister heeft het kwaliteitscertificaat ISO 9001:2015 weer behaald. Wij zijn al jaren in het bezit van ISO certificaten maar dit is de tweede volgens de nieuwe norm ISO 9001:2015 en daar zijn wij heel trots op.

Met alle collega’s hebben we wederom actief gewerkt aan de processen op uitvoering en management. De bewustwording van de kwaliteit van onze dienstverlening voor onze klanten en de samenwerking dragen bij aan de verbetering van onze processen.

Combister geeft veel aandacht aan risicomanagement. Dat is precies waar de nieuwe norm onder andere ook de nadruk op legt. Dit is een integraal onderdeel van onze organisatie en laat zien wat er gebeurt als er wordt afgeweken van de kwaliteitseisen.

De nieuwe normen zijn opgesteld in de kenmerkende High Level Structure (HLS). Dit zorgt ervoor dat de normen eenvoudig geïntegreerd en gecombineerd kunnen worden met het beleid en daarmee geïmplementeerd kunnen worden in onze bedrijfsvoering.

SBB Combister erkend leerbedrijf

Combister erkend als een van de betere leerbedrijven

By | Nieuws | No Comments

Studenten krijgen de beste praktijkopleiding met uitzicht op een baan en bedrijven beschikken nu en in de toekomst over de vakmensen die ze nodig hebben. Dat zijn de doelen van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

Ze erkennen en begeleiden de leerbedrijven waar studenten terechtkunnen voor een stage of leerbaan van goede kwaliteit. Ze maken afspraken over wat de student moet weten en kunnen om een diploma of mbo-certificaat te behalen. Ze leveren feiten en cijfers, zoals de kans op stage, leerbaan en werk of trends en ontwikkelingen in de sector. En ze adviseren de minister van OCW over de aansluiting van het beroepsonderwijs op de arbeidsmarkt.

Onlangs hebben wij de adviseur praktijkleren van de SBB op bezoek gehad. MBO Rijnland heeft Combister voorgedragen als één van de betere leerbedrijven in de regio voor het opleiden van Medewerkers Steriele Medische Hulpmiddelen. De opleiding is met afronding van een diploma op MBO-3 niveau.

In het gesprek is gesproken over de structuur van de opleiding, zowel op school als in de praktijk, de leerlingen, de werkbegeleiders en het leerklimaat. Aan het eind van het gesprek heeft de adviseur een kleine plaquette (zie foto) achtergelaten die wij een mooi plaatsje bij de voordeur hebben gegeven, zodat duidelijk is voor iedereen dat Combister een erkend leerbedrijf is.

Studiereis Tuttlingen

Studiereis naar Tuttlingen op 14, 15 en 16 november 2018

By | Nieuws | No Comments

Op woensdagochtend 14 november vertrokken we om kwart over acht met een luxe touringcar vanuit Zwolle naar Tuttlingen voor een studiereis. Na een rit van een goede elf uur (inclusief pauze en lunch) kwamen we aan bij Charly’s hotel te Tuttlingen. Inchecken, koffer naar de kamer en vervolgens met de gehele groep naar de Ierse pub. Een uitstekende plek om heerlijk te eten, bij te komen van de lange reis en goede gesprekken te voeren.

Donderdag vroeg op. Om kwart voor acht gingen we lopend naar de fabriek van D. Braun. Na krap 20 minuten kwamen we daar aan. Allereerst kregen we een presentatie en een film over de ontstaansgeschiedenis van D.Braun/Aesculap. Daarna volgde de tour. Eerst het laboratorium waar men liet zien hoe ze het staal aan strenge testen onderwierpen. Vervolgens een lange maar zeer interessante ronde door de fabriek. Vrijwel al het instrumentarium wordt met de hand gemaakt. Van de kleinste boortjes tot de grootste naaldvoerders en alles ertussenin. Een ervaren instrumentmaker maakt bijvoorbeeld ruwweg 30 naaldvoerders per maand.

Tijd voor lunch. Zoals onze docent reeds had aangegeven (alleen al de lunch is de moeite waard) was de lunch overvloedig en heerlijk.

De plek waar implantaten worden gemaakt was indrukwekkend. Dijbeenimplantaten die met een gigantische pneumatische smidsehamer met een kracht van 1.100 ton uit het staal worden geslagen. De smid zelf doet het fijne werk.

Op de reparatieafdeling werd ons geleerd hoe men omgaat met reparaties. Hier is duidelijk geworden dat een instrumentmaker niet alleen eerst drie jaar in opleiding moet, maar daarna ook eerst een aantal jaar instrumenten moet maken alvorens naar de reparatieafdeling te kunnen. Met veel geduld en kunde gaan de instrumenten als nieuw naar de klant. Het instrument is alleen als gerepareerd te herkennen aan de aanduiding ‘ATS’ gevolgd door het jaar en de maand. Deze wordt in het instrument gefreesd.

Hierna volgde een rondleiding door het distributiecentrum. Een gigantisch geautomatiseerd centrum. Duizelingwekkend om te zien.

Als één na laatste volgde een klinische les met betrekking tot het onderhoud en functiecontrole van het instrumentarium. Elk instrument heeft zijn eigen manier om gecontroleerd te worden. Sommigen zijn echter niet praktisch toe te passen op een CSA. Een biopsietang testen met een stukje karton levert meer stof op dan wenselijk. Wel leerzaam om al die verschillende wijzen te zien en te doen.

Als laatste brachten we een bezoek aan de showroom. Daar liggen meer dan 7.000 unieke instrumenten om bekeken en aangeraakt te mogen worden. Het bedrijf maakt meer dan 120.000 verschillende instrumenten. Wat in de showroom ligt is dus maar een fractie van wat het bedrijf D. Braun in zijn mars heeft.

Rond de klok van zes uur liepen we door het centrum van Tuttlingen weer terug naar het hotel. Een uurtje om even een beetje bij te komen om dan ons te begeven naar Vincentz kelder. Een alleraardigst eetcafé. Ook hier lekker gegeten. De vermoeidheid zat er goed in want het merendeel ging bijtijds terug naar de hotelkamer.

Vrijdagochtend vroeg op want om kwart over zeven werd de reis naar huis aangevangen. Na een lange dag stak ik in de avond rond de klok van tien uur mijn huissleutel in het slot en was ik thuis. De gehele reis was vermoeiend maar zo ontzettend leerzaam en indrukwekkend dat ik het niet alleen een ieder absoluut kan aanraden maar zeker zelf nog eens terug zou willen.

Arnold van der Kammen

Een fotoimpressie van de studiereis