Wat doen wij?

HET STERILISATIEPROCES BIJ COMBI-STER

Na elke operatieve ingreep moeten de medische hulpmiddelen getransporteerd, gereinigd, gecontroleerd, samengesteld, verpakt en gesteriliseerd worden. Dit hele proces wordt door Combi-Ster uitgevoerd.

TRANSPORT

Combi-Ster beschikt over twee vrachtwagens, een bestelbus en een personenauto om de medische hulpmiddelen te transporteren. Dagelijks transporteren onze chauffeurs de medische hulpmiddelen van, naar en tussen de verschillende klanten van Combi-Ster. Na gebruik worden de medische hulpmiddelen in een gesloten transportkar gedaan. De transportkarren worden getransporteerd naar Combi-Ster.

REINIGING

Bij Combi-Ster worden de medische hulpmiddelen voorbehandeld voor het machinale reinigingsproces. Alle medische hulpmiddelen worden opengelegd, waarna de medische hulpmiddelen met een lumen worden doorgespoten. Erg vervuilde medische hulpmiddelen worden met een douchekop schoongespoten. Na dit proces gaan de medische hulpmiddelen in een ultrasoon bad. Na het ultrasoneren worden de medische hulpmiddelen in een desinfectiemachine geplaatst, waarna ze thermisch gedesinfecteerd worden. Medische hulpmiddelen met een lumen worden op een speciale manier bevestigd in de desinfectiemachine, zodat ook de binnenzijde gedesinfecteerd wordt.

SAMENSTELLEN EN CONTROLEREN

Nadat de medische hulpmiddelen gedesinfecteerd zijn, moeten ze opnieuw worden gecontroleerd op reinheid, compleetheid en functionaliteit. Dit noemen we samenstellen. Wanneer alle medische hulpmiddelen gecontroleerd zijn, worden ze verpakt en krijgen ze een sticker met gegevens, waaronder de instrumentnaam, de samensteldatum en de steriel tot-datum op. Na het verpakken zijn de medische hulpmiddelen klaar voor sterilisatie.

STERILISATIE

Combi-Ster steriliseert zijn medische hulpmiddelen door middel van stoom. De stoom wordt verwarmd tot 134 graden en door deze temperatuur worden de micro-organismen gedood. Het proces van steriliseren duurt ongeveer 2 uur, dit is inclusief de benodigde afkoelperiode van de medische hulpmiddelen. Na het sterilisatieproces worden de medische hulpmiddelen weer in transportkarren geplaatst, klaar voor verzending naar de klant.

WAAROM COMBI-STER

WIE ZIJN WIJ

Stichting Combi-Ster is in 1991 ontstaan als een samenwerkingsverband van drie ziekenhuizen. Het Diaconessenhuis Voorburg, het Reinier de Graaf Gasthuis te Delft en het Ruwaard van Puttenziekenhuis te Spijkenisse.

KWALITEITSBORGING

Er wordt niet alleen gewerkt aan normering en toetsing van onze dienstverlening, maar ook aan de houding, motivatie en betrokkenheid van de medewerkers bij de kwaliteit van onze dienstverlening.

VOOR WIE WERKEN WIJ

Stichting Reinier Haga Groep is dé klant van Combi-Ster. We werken veel samen met het HagaZiekenhuis, Reinier de Graaf en RHOC. Daarnaast werken wij ook voor externe klanten. Bekijk onze partners in het overzicht.

filed under: