Eenvoudig leren met e-learning

Eenvoudig leren met e-learning

Functiecontrole is een van de aspecten waar we bij Combi-Ster dagelijks aandacht aan besteden. Het is belangrijk om te weten welke functiecontroles er op welke wijze dagelijks uitgevoerd moeten worden en wat de gevolgen zijn als dit niet gebeurt. Bij Combi-Ster hebben we daar een handige tool voor bedacht, namelijk een e-learning over functiecontroles.

Het idee van een e-learning is na de coronapandemie ontstaan. Voor corona boden we bij Combi-Ster een breed scala workshops en scholing aan en nodigden we daarnaast vertegenwoordigers uit voor klinische lessen. We merkten dat deze manier van scholing na de pandemie moeizaam op gang kwam. Via de Reinier Academie zijn we voor het eerst in aanraking gekomen met e-learning. Deze e-learning ging over de privacywet en werd door het personeel erg goed ontvangen. Het was een eenvoudige en leuke manier om te leren. Dit zette ons aan het denken en leidde tot het idee om een e-learning te ontwikkelen, met als eerste onderwerp functiecontroles.

Het doel van de e-learning is om kennis over te brengen op een eenvoudige en speelse manier. Wij werken met zowel gediplomeerde professionals als leerlingen. Voor gediplomeerden is het doel om hun kennis te optimaliseren, terwijl de leerlingen juist de vaardigheden moeten leren toepassen. De functiecontrolemodule bestaat uit vier items met elk een eigen onderwerp. Na afronding van de module volgt een eindtoets waarin medewerkers worden getoetst op hun kennis. Deze module duurt ongeveer een uur en bij succesvolle afronding ontvangt de medewerker een certificaat.

Het ontwikkelen van deze e-learning hebben we samengedaan met docenten van Renier Academie  van Reinier de Graaf, zij zijn bekend met het opstellen van digitale modules. Deze samenwerking heeft geleid tot een resultaat waar we bij Combi-Ster erg trots op zijn!